vineri, 18 mai 2012

Coc elegant cu spic de grau

Tipul asta de coc este preferatul meu, pentru ca este foarte elegant, finut si simplu de facut. Este perfect pentru un eveniment mai special, dar si pentru o seara in oras cu prietenii daca vrei sa fi mai speciala.
Eu una l-am purtat si pe zi la o plimbare cu prietenele sau la o terasa, pentru ca este perfect pentru vara, tot parul este strans, nu ti-e cald si este simplu de facut.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa urmati niste pasi simplii:
      1. Trebuie sa aveti urmatoarele obiecte:

  • O perie de par
  • Un pieptan cu dintii desi
  • 2 elastice de par (sau daca aveti elastice pentru codite, care sunt mici, din cauciuc)
  • Agrafe (la genul asta de coc eu folosesc cam 10 agrafe, acum depinde de par, daca este moale si fuge puteti folosi mai multe, daca este parul mai uscat puteti folosi mai putine, totul depinde de cum se aseaza parul)
  • O gogoasa pentru cocuri care arata cam asa, pe care o puteti gasi la orice magazin cu accesorii pentru 

par.Se gaseste in mai multe culori (maro, crem, negru, rosu), asta in functie de culoarea parului pe care o aveti. Si daca nu gasiti, sau nu aveti timp sa cautati, mai puteti folosi un elastic de par gros mai pufos. Si pot sa mai continui asa, sunt multe optiuni, imaginatie sa aveti.





  • Fixativ
  • Spuma de par
     2. Trebuie sa va periati bine parul, sa il descurcati de tot. Este foarte important.
     3. Impartiti parul in jumate, in partea de sus faceti o coada sau un coc provizoriu. Asta o sa va ajute la spicul de grau pe care o sa-l faceti la ceafa.
     4. Acum vine momentul adevarului cu spicul de grau. Daca nu ati mai facut niciodata nu este nici o problema, este usor de invatat si va promit ca in scurt timp o sa il faceti foarte usor (mai jos am pus un filmulet cu tot tutorialul si o sa vedeti cum se face spicul de grau)
       Lasati capul in jos, periati parul bine, puneti putina spuna in palme si dati pe deasupra parului, nu trebuie sa puneti spuma in tot parul care v-a mai ramas, doar la suprafata. Si incepeti sa impletiti.
     5. Dupa ce ati terminat de impletit, luati si parul din fata , desfaceti coada provizorie si pieptanati parul, faceti o coada si o prindeti bine cu un elastic de par.
     6. Acum puneti gogoasa in par, bagati parul in ea ca intr-un elastic normal, si pieptanati parul in asa fel incat sa acopere gogoasa sa nu se mai vada. Dupa care bagati usor parul sub gogoasa si fixati cu agrafe pana nu mai aveti nici un fir de par afara.
     7. Dati cu fixativ, si GATA , ati reusit sa faceti un coc super elegant cu spic de grau.


duminică, 13 mai 2012

Unghii stiletto/ascutite

Cel mai nou trend printre Divele de la Hollywood este al unghiilor stiletto / ascutite, ce se afla in tendinte sezonul acesta, caracterizanduse prin forma alungita si ascutita a unghiilor. Desi forma unghiilor ar putea parea un lucru neinsemnat, nu este, deoarece forma ughiei poate transforma aspectul unei maini imediat si complet.

Unghiile joaca un rol important cand vine vorba de frumusetea mainilor si din dorinta de a spori frumusetea lor a dus la dezvoltarea de noi modele de unghii, in diferite forme de arta. Daca te-ai plictisit de forma patrata, unghiile stiletto/ascutite sunt perfecte daca vrei sa fi mai indrazneata si cu un farmec aparte. Unghiile arata fabulos si pot fi perfecte pentru cele naturale, dar majoritatea femeilor prefera sa le realizeze din gel sau acril.




vineri, 11 mai 2012

Fusta maxi

De indata ce au aparut colectiile designerilor pentru primavara/vara 2012 am realizat ca fusta maxi ar fi unul dintre cele mai in voga tendinte ale sezonului. Si judecand dupa imaginile site-urilor de specialitate si fotografiile celebritatilor, fustele maxi au devenit deja un must have in dulapurile tuturor femeilor care apreciaza fumusetea si stilul.

Aceste fuste maxi vin intr-o varietate de culori (rosu, albastru, piersica, corai, verde, turcoaz, precum si neutre cum ar fi alb si negru, dar si culori pastelate), si imprima ( printuri salbatice, dungi, florale, etc). Modelele de fuste maxi sunt si ele diferite ( drapat, asimetric, drept, etc). Avand in vedere o astfel de diversitate este un stil pe care orice femeie il poate aborda.

Cum sa iti alegi fusta maxi potrivita siluetei


  • Femeile mici de inaltime ar trebui sa poarte fuste lungi pana in pamant cu o bluza cu decolteul in v si tocuri, pentru a le alungi silueta. Cu toate acestea, ar fi intelept sa stai departe de printuri, pentru ca acestea au tendinta sa va arate mai scunde.
ZARA
ASOS


  • Pentru femeile cu sanii mari si/sau umeri lati, va sfatuiesc sa incercati fustele maxi despicate pentru a crea o balanta.


ASOS
ASOS



  • Femeilor inalte le propun fuste maxi in doua nuante separate de o linie orizonta, sau un imprimeu in partea de jos. Pe care le puteti combina cu balerini sau sandale cu talpa joasa, un bolero sau un blazer scurt, pentru a va ajuta sa obtineti iluzia unei silueta mai scurta.

ASOS
ASOS
ASOS













  • Femeile cu o silueta subtire pot purta fuste maxi din materiale mai solide simple sau cu diferite imprimeuri, si de asemenea pot purta fusta maxi plisata care este vedeta sezonului acesta.

NISSA
NISSA
ZARA














joi, 10 mai 2012

Menswear 2012

Articolele despre moda masculina pe la noi sunt putine sau lipsesc cu desavarsire. Din ce am vazut se promoveaza stilul office. Pai, nu toti barbatii lucreaza la o companie multinationala, asa ca m-am gandit sa scriu si un articol despre moda masculina.
Este putin mai simplu decat la femei, nu trebuie sa cauti nu stiu ce platforme sau vreo rochie cu un umar cazut. Dar totusi sunt anumite reguli vestimentare de care ar fi bine sa tineti cont in sezonul asta.
 In materie de pantaloni majoritatea caselor de moda propun anul asta pentru barbati, pantaloni lungi drepti din bumbac, pe care ii puteti purta lasati in jos sau intorsi pana la glezna. Sau pantalonii scurti cu care probabil v-ati obisnuit de anul trecut, deasupra genuchiului. Culorile sunt ceva mai indraznete, merg pe nuante de oranj, rosu, galben pai, bleo, dar si crem,alb si negru.

ASOS

ASOS

ASOS

ASOS

ASOS

ASOS

ASOS

ASOS

Platforme de vara

Yeee....vine vara. Si platformele mi se par perfecte pentru sezonul asta, sunt super comode, si, pentru persoanele care nu pot sa mearga pe tocuri sunt perfecte.
In orasul in care stau, nu prea gasesc incaltaminte pe gustul meu, sau ceva mai deosebit. M-am saturat de modelele astea borring de bazar pe care le gasesc in toate magazinele, si netu este preietenul meu ce mai bun. Nu va faceti probleme ca nu va nimeriti numarul, majoritatea site-urilor de specialitate au un ghid de marimi dupa care va masurati talpa si va gasiti numarul perfect. Eu cel putin asa am facut si nu am avut niciodata probleme cu incaltamintea pe care mi-am luat-o de pe net.
Am sa va arat acum niste modele super de platforme pentru vara, care mi se par foarte comode si care merg la orice tinuta.
ASOS 
ASOS 
ASOS

ASOS

ASOS

URBANOG





















ASOS
ASOS 
ASOS

ASOS

ASOS

ASOS

EBAY 

miercuri, 9 mai 2012

Ce sa purtam sezonul asta Primavara/Vara 2012

S-a incalzit afara, si cred ca toate fetele asteapta cu sufletul la gura trendurile de primavara/vara, cel putin eu da.
Sa vad ce mai apare nou, ce haine sa scot de la naftalina, ce sa nu arunc (ca ma apuca cate o sesiune de aruncat cand vad ca nu mai incape nimic in sifonier), dar am observat ca moda tot revine si ma gandesc, decat sa le arunc le bag in saci, si, pana la urma uit de ele pana la urmatoarea curatenie generala.
Anul asta sunt atatea trend'uri, ca sigur gasim noi ceva prin sifonier, dar avem si o ocazie sa ne luam hainute noi, doar suntem femei, avem shopping'ul in sange.Ca nu degeaba designerii incearca sa creeze ceva nou in fiecare sezon pentru toate gusturile, si cred ca de data asta s-au intrecut pe ei.

Primul lucru care mi-a atras atentia, evident, TOPUL. La piece de resistance din garderoba noastra. Sezonul asta il gasim in toate modelele pentru orice forma a corpului fie ca e para, mar, clepsidra , tub.Ascunde colaceii sau poate sa puna in valoare un abdomen super plat.

Topuri decupate/scurte

Temperaturile incep sa creasca, si cu siguranta topurile decupate, scurte sau cele tip bustiera vor fi un must have in sezonul acesta.Tin sa precizez ca aceste topuri se pot purta doar cu fusta sau blugi cu talie inalta.
In cazul in care optati pentru un top pana deasupra talie mai largut si aveti probleme cu burtica nu va panicati, il puteti asorta cu un maieu stramt si lung pe dedesubt intr-o nuanta contrastanta sau in acceasi paleta de culori ca si topul.
ASOS
ASOS
ASOS
ASOS
Tot din aceeasi categorie e si Topul cu sutien. Prezinta un avantaj pentru femeile cu un bust mai generos pentru ca nu mai e nevoie de sutien, sustine bustul frumos, si il gasim in orice nuanta si imprimeu.


ASOS
ASOS

ASOS
ASOS

Imprimeurile florale

Odata cu sezonul cald apar si imprimeurile florale. Sezonul acesta designerii au propus imprimeuri florale mari si indraznete, nu ca in alte sezoane in care imprimeurile erau foarte mici. In materie de culori insa nu este nici o regula. Acest tip de top este perfect pentru oricine, fie ca are putina burtica sau nu, pentru ca imprimeul in general mascheaza partile nedorite. Un lucru de care putem tine cont in sezonul acesta este ca designerii au propus ca fusta sau pantalonul sa fie intr-o nuanta care se regaseste in top. 
BERSHKA
ZARA

ASOS
ASOS

Dantela si tricotajele fine

 Dantela este de cativa ani in atentia designerilor. Iar anul acesta se regasteste sub multe forme, in combinatie cu materiale compacte, sau topuri simple. Un alt material asemanator este reprezentat de tricotajele subtiri. Fie ca sunt crosetate, in totalitate sau in combinatie cu materiale fine, sunt ideale pentru o tinuta office. Dar poti fi purtate si la o tinuta casual, daca doriti sa obtineti un plus de rafinament. Nuantele preferate in acest sezon sunt cele nud dar si clasicul negru.
NET-A-PORTER
ASOS
ZARA
ZARA
ZARA
ASOS

Peplum

Tipul acesta de top este preferatul meu. Este reprezentat de un volan atasat in jurul talie pe bluze sau fuste. Sezonul acesta bluzele peplum sunt la mare cautare, deoarece dau o elenganta aparte tinutei, ascund colaceii nedoriti, si ofera iluzia unei siluete clepsidra.
ASOS
ASOS

ASOS
ASOS

Animal print

Cand spunem animal print ne gandim repede la leopard, care a tot fost prezent sezoanele trecute in garderobele noastre.Anul acesta designerii au mers la un alt nivel si conceptul de animal print cuprinde print’uri mai finute de leopard, crocodil, piele de sarpe, dar si imprimeuri cu animale si pasari.
ASOS
ASOS

ASOS
BERSHKA
BERSHKA
ZARA