vineri, 18 mai 2012

Coc elegant cu spic de grau

Tipul asta de coc este preferatul meu, pentru ca este foarte elegant, finut si simplu de facut. Este perfect pentru un eveniment mai special, dar si pentru o seara in oras cu prietenii daca vrei sa fi mai speciala.
Eu una l-am purtat si pe zi la o plimbare cu prietenele sau la o terasa, pentru ca este perfect pentru vara, tot parul este strans, nu ti-e cald si este simplu de facut.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa urmati niste pasi simplii:
      1. Trebuie sa aveti urmatoarele obiecte:

  • O perie de par
  • Un pieptan cu dintii desi
  • 2 elastice de par (sau daca aveti elastice pentru codite, care sunt mici, din cauciuc)
  • Agrafe (la genul asta de coc eu folosesc cam 10 agrafe, acum depinde de par, daca este moale si fuge puteti folosi mai multe, daca este parul mai uscat puteti folosi mai putine, totul depinde de cum se aseaza parul)
  • O gogoasa pentru cocuri care arata cam asa, pe care o puteti gasi la orice magazin cu accesorii pentru 

par.Se gaseste in mai multe culori (maro, crem, negru, rosu), asta in functie de culoarea parului pe care o aveti. Si daca nu gasiti, sau nu aveti timp sa cautati, mai puteti folosi un elastic de par gros mai pufos. Si pot sa mai continui asa, sunt multe optiuni, imaginatie sa aveti.





  • Fixativ
  • Spuma de par
     2. Trebuie sa va periati bine parul, sa il descurcati de tot. Este foarte important.
     3. Impartiti parul in jumate, in partea de sus faceti o coada sau un coc provizoriu. Asta o sa va ajute la spicul de grau pe care o sa-l faceti la ceafa.
     4. Acum vine momentul adevarului cu spicul de grau. Daca nu ati mai facut niciodata nu este nici o problema, este usor de invatat si va promit ca in scurt timp o sa il faceti foarte usor (mai jos am pus un filmulet cu tot tutorialul si o sa vedeti cum se face spicul de grau)
       Lasati capul in jos, periati parul bine, puneti putina spuna in palme si dati pe deasupra parului, nu trebuie sa puneti spuma in tot parul care v-a mai ramas, doar la suprafata. Si incepeti sa impletiti.
     5. Dupa ce ati terminat de impletit, luati si parul din fata , desfaceti coada provizorie si pieptanati parul, faceti o coada si o prindeti bine cu un elastic de par.
     6. Acum puneti gogoasa in par, bagati parul in ea ca intr-un elastic normal, si pieptanati parul in asa fel incat sa acopere gogoasa sa nu se mai vada. Dupa care bagati usor parul sub gogoasa si fixati cu agrafe pana nu mai aveti nici un fir de par afara.
     7. Dati cu fixativ, si GATA , ati reusit sa faceti un coc super elegant cu spic de grau.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu